Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor

de laura_n in Vita, 7 Mai 2014 | 9774 vizualizari

 

Imi plac tare mult cartofii noi, in special cei mici.
Cel mai mult imi plac copti in coaja, cu sare.
Am pregatit pentru astazi un pranz copios, gustos si care nu necesita multa pregatire, decat coacere!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi ( din cei mici)
  • 1 kg carne vita proaspata
  • 200 gr arpagic
  • cateva fire usturoi
  • 1 cana vin
  • condimente friptura
  • dafin
  • ulei masline
  • condimente cartofi
  • 1 cana apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor:

Spalam carnea, o taiem cuburi. 

Luam un vas termorezistent sau o tava, asezam carnea, presaram un pic de sare cu condimente, turnam vinul si punem un pic de ulei masline. 

Curatam usturoiul si il spalam. Asezam cateva fire peste carne. Punem cateva foi dafin. 

Cartofii ii curatam si ii spalam in apa rece. Arpagicul il curatam si il spalam, il curatam de codite.

Peste carne, asezam cartofii si arpagicul. Presaram sare cu condimente, taiem cateva fire de usturoi, punem 2-3 linguri ulei de masline peste ei.

La sfarsit turnam in marginea vasului, o cana cu apa.

Asezam capacul formei de copt si dam la cuptor, la foc mare pentru vreo 30 minute, apoi lasam la foc mediu spre mic, timp de vreo 1 ora.

Scoatem capacul, si mai lasam 20 minute la foc iute iar, cat sa se rumeneasca bine.

Servim cu castraveti in otet sau muraturi, sau usturoi verde.

TIPS-URI

1

carnea sa fie de vitel, sa fie frageda.

2

cartofii sa ii spalati bine.

3

arpagicul copt iese o nebunie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptură de vită la Multicooker